ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Solo Gelato

ΦΡΕΣΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΑ

ΦΡΕΣΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΑ

Το Solo Gelato δεν είναι απλώς ένα καθιερωμένο brand στην ελληνική αγορά του παγωτού, αλλά το καλύτερο παγωτό στην Ευρώπη, βραβευμένο με την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παγωτού που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2012. Είναι φρέσκο ιταλικό παγωτό με ελάχιστα λιπαρά (μόλις 5%), το οποίο παρασκευάζουμε οι ίδιοι με αγνά υλικά πρώτης ποιότητας, και συγκεκριμένα φρέσκο γάλα και φρούτα.

Ο ιδιοκτήτης του, Νίκος Χριστογεώργος, τρίτης γενιά «παγωτοποιός», χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα τις συνταγές του παππού του από το 1951, παρασκευάζοντας τα παγωτά από την αρχή, με εκλεκτές πρώτες ύλες και φυσικά χωρίς έτοιμα μείγματα. Στο Solo Gelato θα βρείτε μια πολύ μεγάλη ποικιλία από γεύσεις παγωτών, ακόμη χωρίς ζάχαρη (με στέβια και σιρόπι αγαύης) ή γλουτένη.

Παραδοσιακό καϊμάκι με σαλέπι και μαστίχα Χίου, σορμπέ σοκολάτας με κακάο Criollo, φιστίκι Σικελίας (100% IGP), φουντούκι Πιεμόντε (100% IGP) είναι μερικές μόνο από τις δεκάδες απίθανες γεύσεις που σας περιμένουν να τις δοκιμάσετε κάθε εποχή του χρόνου. Επίσης, στο Solo Gelato, θα βρει κανείς ροφήματα κρύα ή ζεστά καθώς και μια ευρεία γκάμα ιταλικών και ελληνικών παραδοσιακών γλυκών όπως: cannoli Σικελίας με ρικότα, pavlova, cookies καρύδας αλλά και μπακλαβά χειροποίητο.

Gelato artigianale Italiano

Φρέσκο χειροποίητο παγωτό, με αγνά υλικά πρώτης ποιότητας

Ο κ. Νίκος Χριστογεώργος, ιδιοκτήτης του "Solo Gelato" στο Χαλάνδρι μίλησε στο περιοδικό ΚΟΣΜΟΣ για τον κόσμο του παγωτού και για τις ιδιαίτερες γεύσεις, που φτιάχνει αποκλειστικά ο ίδιος για το μαγαζί του. Το μικρόβιο το έχει κληρονομήσει τόσο από τον παππού του όσο και από το πατέρα του, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο χώρο του γλυκού και του παγωτού... Αργότερα, το 1967 ξεκίνησαν και την παρασκευή παγωτού με παγωτομηχανή Frigo, η οποία για εκείνη την εποχή ήταν αρκετά πρωτοποριακή. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του "Solo gelato": «Αυτή την παγωτομηχανή την πρόλαβα κι εγώ, αφού τη χρησιμοποιούσαμε μέχρι το 1989... ακόμη θυμάμαι που βγάζαμε το παγωτό με την κουτάλα από πάνω».

Συγκεκριμένα, ο παππούς του, τη δεκαετία του '30 είχε το δικό το γαλακτοζαχαροπλαστείο, στην πλατεία του Χαλανδρίου, εκεί που είναι σήμερα η Εμπορική τράπεζα και πούλαγε γιαούρτι που έπηζε ο ίδιος, ενώ παράλληλα έφτιαχνε και παγωτό καϊμάκι στο ξύλινο καζάνι. Η διαδικασία του παγωτού τότε, γινόταν στο χέρι, με αλάτι και πάγο. Λόγω του πολέμου που ακολούθησε, όλα καταστράφηκαν, ώσπου το 1951, ο πατέρας του κ. Νίκου Χριστογεώργου, άνοιξε πάλι γαλακτοζαχαροπλαστείο μαζί με τον παππού, φτιάχνοντας γλυκά ταψιού και γιαούρτι.

Πληροφορίες για Franchise +30 210 6643446